Op internet is veel informatie over hoofdluis en het tegengaan ervan te vinden. Deze website vat voor u kort alle informatie over de mogelijkheden van hoofdluis bestrijding samen.

dinsdag 22 november 2011

Hoofdluis bestrijden en voorkomen

Hoofdluis is een vervelend en hardnekkig probleem. Heb je er eenmaal mee te maken gehad, dan is het lastig om eraf te komen. Bovendien is hoofdluis erg 'besmettelijk' en grijpt het snel om zich heen. Belangrijk is dan ook om hoofdluis te voorkomen en mocht je ermee te maken, te kiezen voor de juiste behandeling.


Voorkomen
Periodieke controle met een luizenkam of netenkam is de beste methode. Naast de controles die op basisscholen plaats vinden, kun je ook thuis je kinderen op hoofdluis controleren. Dit kun je bijvoorbeeld wekelijks doen.



Behandelen
Bij het behandelen van hoofdluis geeft het RIVM de voorkeur aan de uitkammethode met luizenkam of netenkam. Dit is de meest natuurlijke wijze, maar biedt geen 100%-garantie. Een alternatief is bestrijding met een anti-hoofdluis shampoo/lotion. Kiest u voor deze laatste methode, leter dan op dat het een geregistreerd produkt betreft.

Samenvattend zijn er dus 3 behandelmethodes voor hoodluis: luizenkam, netenkam of anti hoofdluis shampoo/lotion.


Meer informatie over: 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten